Financiën Protestantse Begraafplaats Charlois

Financiën

De Stichting Protestantse Begraafplaats Charlois is een op zichzelf staande stichting, die moet zorgen voor een gezonde financiering zonder subsidies van de overheid of steun van andere organisaties.

De exploitatie van de begraafplaats wordt betaald uit de opbrengsten van grafrechten, d.w.z. uit de bedragen die voldaan worden bij het begraven in een algemeen graf of een plantenbedgraf en bij het begraven in eigen graven dan wel bijzettingen in grafkelders.

Het onderhoud van graven en grafstenen moet worden afgekocht.

Deze bedragen gaan naar het onderhoudsfonds, waaruit jaarlijks een bedrag wordt geput om het onderhoud te bekostigen.

Bijzondere graven

Op onze begraafplaats bevinden zich 16 graven van mensen die in de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gegeven in het verzet tegen de bezetter. De markering van de Oorlogsgravenstichting bevindt zich bij de ingang van de begraafplaats.

ANBI Status

Sedert 2016 is aan de Stichting Protestantse Begraafplaats Charlois door de Belastingdienst de ANBI-status verleend. Dit houdt in dat giften die aan de stichting worden gegeven aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. N.B. Dat geldt dus niet voor betalingen van facturen voor geleverde diensten of goederen!

Charloisse Lagedijk 680
3084 LJ Rotterdam
Tel: 010-4800501
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK: 24430698
Iban: NL 26 RABO 0120 2151 79

 

Opengesteld voor bezoekers:
dagelijks van 9 - 16 u
het kantoor is op werkdagen
geopend van 9 -12 u