Soorten graven Protestantse Begraafplaats Charlois

Op onze begraafplaats bestaan verschillende mogelijkheden tot begraven.

 • Algemene graven
  In dit type graven worden lichamen in twee lagen begraven. Het is niet mogelijk vooraf een plaats uit te kiezen omdat de eerste vrije plek in een vak wordt benut (hetgeen betekent dat een kist in de onderste laag wordt begraven als de begraving daarvóór in de bovenste laag plaatsvond en de volgende zal dan ook weer in de bovenste laag geplaatst worden). Echtelieden kunnen daarom niet bij elkaar worden begraven, tenzij zij gelijktijdig overlijden. De graftijd van een algemeen graf is 15 jaar.
 • Plantenbedgraven
  Dit type graven is de meest eenvoudige en goedkoopste manier van begraven. Net als in een algemeen graf worden de lichamen in twee lagen begraven. Het is niet mogelijk vooraf een plaats uit te kiezen omdat de eerste vrije plek in een vak wordt benut (hetgeen betekent dat een kist in de onderste laag wordt begraven als de begraving daarvóór in de bovenste laag plaatsvond en de volgende zal dan ook weer in de bovenste laag geplaatst worden). Echtelieden kunnen daarom niet bij elkaar worden begraven, tenzij zij gelijktijdig overlijden. Op een plantenbedgraf mag geen gedenksteen worden geplaatst: in plaats daarvan wordt een plantenbed aangelegd met dicht opeen groeiende planten. Bij het graf wordt een bordje geplaatst met daarop de naam, geboortedatum en datum van overlijden van de persoon die begraven is.
  Op een plantenbedgraf mogen geen bloemen of bloemstukken worden gelegd. Losse bloemen mogen in een daartoe beschikbaar gestelde puntvaas langs het pad worden geplaatst.
  In plantebedgraven mogen geen asbussen worden geplaatst. De graftermijn van een plantenbedgraf is 10 jaren.
 • Eigen graven zonder einddatum
  Dit type graven voor onbepaalde tijd (ook wel aangeduid als ‘eeuwigdurende graven’) is vrijwel nergens meer te vinden. Van dit type zijn graven voor één, twee en meerdere personen beschikbaar. De stoffelijke resten worden hier naast elkaar begraven.
 • Eigen graven voor 30 jaar
  Dit type graf is een graf voor twee personen. De stoffelijke resten worden in twee lagen begraven. Hierin kunnen echtelieden bij elkaar begraven worden. Het tijdstip van overlijden van de eerste persoon bepaalt de plek waar wordt begraven.
 • Kindergraven
  Op bijzondere plekjes hebben wij ruimte gemaakt om gestorven kinderen tot de leeftijd van 10 jaar te begraven. Deze graven worden met een onbeperkte graftermijn uitgegeven.
 • Urnengraven
  Op een speciaal plekje hebben we de mogelijkheid gecreëerd om urnen in een zandgraf te plaatsen. Daarop kan een kleine gedenksteen worden gelegd. Deze urnengraven hebben een bewaartermijn van 30 jaar.
 • Grafkelders
  Dit zijn betonnen “kuipen” afgesloten met een zerk waarin de stoffelijke resten – doorgaans van een aantal overledenen – worden  “bijgezet”. Dit is een bijzonder geschikte manier om een familiegraf te realiseren. De bewaartijd hiervan is ook onbeperkt.
 • Urnenkelders
  Urnenkelders zijn kleine betonnen bakken in de grond waarin twee urnen kunnen worden bijgezet. De kelder wordt afgedekt met een gedenksteen. De bewaartermijn is onbeperkt.

N.B. Het is mogelijk om urnen te plaatsen in ‘gewone’ graven maar daarbij moet men bedenken dat in dat geval voor het aantal te begraven personen een urn gelijk staat aan een kist met stoffelijke resten. Dus in een tweepersoonsgraf mogen òf twee kisten worden begraven, òf een kist en een urn òf twee urnen.

Bijzondere graven

Op onze begraafplaats bevinden zich 16 graven van mensen die in de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gegeven in het verzet tegen de bezetter. De markering van de Oorlogsgravenstichting bevindt zich bij de ingang van de begraafplaats

Charloisse Lagedijk 680
3084 LJ Rotterdam
Tel: 010-4800501
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK: 24430698
Iban: NL 26 RABO 0120 2151 79

 

Opengesteld voor bezoekers:
dagelijks van 9 - 16 u
het kantoor is op werkdagen
geopend van 9 -12 u